Как да съкратим пътя към по-хубавата фигура?

2013-11-16 14:43:00
Как да съкратим пътя към по-хубавата фигура?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки то нас има вредни навици, които понякога дори не забелязваме. Лошото е, че пречат на формата ни и външният ни вид. А когато сме на диета или спазваме хранителен режим, придружен със спорт, това е много зле за нашата фигура, защото резултатите не ни харесват. Ако искаш плоско коремче, нашият съвет е да се отървеш от някои вредни навици, а с тях и от коремчето.

 

Пропускаш основно хранене. Това е изключително вреден навик. Ако пропуснеш закуската, обяда или вечерята, объркваш изцяло режима на организма си. По-добре е да се храниш на често и по малко. Така няма да изпитваш силен глад, а ще се засищаш много по-лесно. Освен това е вредно да не се закусва, защото можеш да навредиш на стомаха си.

 

Не ядеш хляб. Това е изключително вреден навик. За белия хляб може и да сме съгласни, но не и пълнозърнестия и ръжения. Те контролират нивата на инсулина и предотвратяват натрупването на мазнини в коремната област.

 

 

Алкохол. Пиеш много рядко, но за сметка на това качествено. Алкохолът съдържа много калории, но те не засищат организма ни. Когато консумираш алкохол, насочваш мазнините към коремчето си. Въпросът е малко по-различен ако говорим за червено вино. Според диетолозите, то наистина помага за борбата с мазнините около корема.

 

Като тренираш правиш само коремни преси. Разпространен е митът, че коремните преси ще стопят мазнините и ще ни изваят стегнат корем. Това не е вярно. За да се покаже стегнатото ти коремче трябва да стопиш мазнините, а колкото и преси да правиш, това няма да стане. Тичай на пътеката във фитнеса или в парка поне по 15 минути. Това ще стопи мазнините,а пресите ще оформят коремчето ти.

 

Цигарите. Също като алкохола, така и цигарите предотвратяват изгарянето на мазнини около корема. Пушачите са по-предразположени към натрупване на мазнинки там, дори да не са с наднормено тегло.

 

Пържено. Пържени картофки и други вкусотийки са вреден навик, който осигурява транс мазнини. Те са вредни за артериите, защото при натрупване ги запушват. А пърженото променя структурата на храната и това води до излишък на вредни мазнини.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия